3.20.2009

EkkCi - Den

Hujan pun nak bawa laju...
Suatu pagi nak pergi kerja satu kemalangan berlaku antara kelisa , kancil dan persona
nampak dalam gambar kancil jer...nampak dr keadaan sekeliling tiada kemalangan maut...kenderaan jer teruk rosak.Ini lah kecuaian kita sendiri ,aspek keselamatan tidak dititik beratkan contoh break pad, peratusan bunga tayar dan juga kelajuan.


Suatu pagi nak pergi kerja satu kemalangan berlaku antara kelisa , kancil dan persona
nampak dalam gambar kancil jer...nampak dr keadaan sekeliling tiada kemalangan maut...kenderaan jer teruk rosak.Ini lah kecuaian kita sendiri ,aspek keselamatan tidak dititik beratkkan contoh break pad, peratusan bunga tayar dan juga kelajuan.


Dinasihatkan kepada kaki racer yg nak bawa laju ..terlebih dahulu tukarkan kereta anda kepada spec racing...contoh penggunaan sport rim dan tayar lebar ini amat membantu cemkaman pada permukaan jalan yg licin dan berpasir. Penggunaan brek pad yg berkualiti tinggi ,setakat nak berjimat dengan break pad hanya 50 ringggit anda kehancuran beribu ringgit sangat tak berbaloi untuk penjimatan. kalau pakai tayar standard tu bawa lah pemanduan ala standard jer.

Jarak kenderaan anda hendak lebih jauh dr keadaan biasa bila waktu hujan..kerana peratusan nak berhenti makin tinggi kerana cemkaman amat lah kurang disebabkan jalan licin

No comments: